skip to Main Content

Kirstine Lindemann

Foto: Kristoffer Juel

Talentprismodtager 2021
Kristine Lindemann
Komponist

CV

Links

Instrumentalist, komponist og performer med interesse for kroppen og bevægelsen som kompositorisk materiale.

Lindemanns arbejde kredser om det rum, der er mellem dig og mig.

I fortolkninger såvel som i egne værker tænkes krop og lyd som musikalske udtryk i en undersøgelse af begrænsningerne og mulighederne for menneskelig forbindelse, menneske til menneske.

Kirstine Lindemann har turneret i Holland, Belgien, Tyskland, Spanien, Finland, Island, Sydafrika m.fl. og har studeret på konservatoriet i Odense, Helsinki og Amsterdam.

I sæsonen 20/21 komponerer og opfører Lindemann musikken til teaterforestillingen ‘Robin Hood’ på Folketeateret i København i samarbejde med Jullie Hjetland og Hans Find Møller.

I sommeren 2020 har Lindemann udviklet installationen ‘Between Strings’, i samarbejde med Åbne Scene på Godsbanen i Århus.

Installationen er en del af et længere koncertprogram, der premieres af den østrigske kvartet, Between Feathers, i 2022. Koncerten består af værker af Kirstine Lindemann samt Scott Rubin (USA) og koreograf Christine Bonansea (FR).

Senere i 2021 besøger hun desuden Kina med musikteater-forestilingen, ‘Sonateland’ samt Schweiz og Tyskland med duoen ’OTHER EYE’, et samarbejde med composer-performer, Yiran Zhao.

Videoportræt

Eksempler på værker

Det er et opløftende skulderklap, en opmuntrende påmindelse om, at mit arbejde rører nogen derude.

Med prisen kan jeg få arbejdsro og i første omgang koncentrere mig om de koncerter, jeg har de næste måneder, blandt andet i Stuttgart og Kiel.

Jeg er meget taknemmelig for den anerkendelse, der ligger i prisen og den hjælp, det giver mig til at arbejde videre med den musik, jeg brænder for.

Back To Top